לפני כעשור יוון הייתה נתונה בשגשוג כלכלי, אולם בשנת 2009 היא נכנסה למיתון, אשר הלך והסלים עקב התנהלות כלכלית שגויה, עד כדי הפיכה למשבר כלכלי חריף. עקב המשבר, מחירי השוק של מגוון מוצרים צנחו והעולם כולו עסק בחומרת המצב. אולם בשנת 2015 חל מפנה – יוון חתמה על הסכם עם הנושים שלה, במטרה לסייע לה לשפר את מצבה הירוד ולצאת מהשפל הכלכלי אליו הגיעה. ואכן, בעקבות חתימת ההסכם, החל מצבה הכלכלי של יוון להתייצב.
להבדיל ממצבים אחרים בהם מדינה נתונה במשבר כלכלי, אשר גורמים למשקיעים רבים לנתק את קשריהם העסקיים עם אותה מדינה על מנת להגן על כספם, בשנים האחרונות אנחנו רואים דווקא יותר ויותר משקיעים רוכשים נכסי נדל"ן ביוון. הסיבה להתנהלות זו נעוצה בכך שבשנים הקרובות מצבה של יוון צפוי להשתפר באופן משמעותי, ועמו, עתיד לעלות גם שווים של נכסי הנדל"ן במדינה. כיום, ניתן לרכוש ביוון נכסי נדל"ן חדשים ומרכזיים במחירים נמוכים יחסית, כאשר התשואה הצפויה להם נחשבת גבוהה – בין 7% ל-10% תשואה בשנה, לעומת 6% בלבד עבור נכסי דיור בישראל. על כן, משקיעים רבים מזהים את חלון ההזדמנויות הזמני, אשר יסתיים עם התאוששותה של יוון מהמשבר שפקד אותה, במהלכו רכישת נכסי נדל"ן ביוון עשויה להיות עסקה משתלמת במיוחד.
מדיניות המיסוי ביוון – ידידותית למשקיעים
מלבד התשואה הגבוהה שצפויים להניב הנכסים, ליוון יתרונות נוספים אשר מושכים את המשקיעים הישראלים. יוון קרובה מאוד לישראל, מה שהופך את הנכסים לנגישים במיוחד תמורת זמן וכסף מועטים, ובהחלט מקל על ביצוע העסקאות. כמו כן, מדיניות המיסוי בה נחשבת לידידותית מאוד כלפי המשקיעים. כך לדוגמה, ביוון, אחוז המיסוי עבור הרווחים השוטפים מהנכס, כגון דמי שכירות, הוא מדורג, ועולה ככל שעולים הרווחים. אולם יוון, שלא כמו מדינות רבות אחרות, מאפשרת לרשום נכסים שונים על שם מספר בני משפחה. כך, על ידי פיזור הנכסים בין בני משפחה שונים, ניתן ליהנות מאחוז מיסוי נמוך יותר. כמו כן, ליוון אמנת מס עם ישראל, אשר מקנה למשקיעים הישראלים הטבות וכמובן, מונעת מיסוי כפול בעבור אותן הכנסות.
כיצד לבחור נכסי נדל"ן ביוון
על מנת לבחור השקעות נדל"ן ביוון שמתאימים לצרכי המשקיעים, יש להקדיש תשומת לב למספר משתנים. ניתן להתמקד באזורים אשר צפוי בהם שיפור משמעותי, לדוגמה, אזורים שבהם מוקמים מוסדות חינוך והשכלה גבוהה, תחבורה ציבורית מפותחת, אתרי בילוי ומסחר וכדומה. שווים של נכסים באזורים כאלה ככל הנראה יעלה. כמו כן, כדאי להכיר את קהלי היעד המרכזיים של דירות להשקעה. קהל יעד אחד כזה הוא כמובן אוכלוסיית התיירים, אשר מגיעים ליוון בהמוניהם מדי שנה. רבים מהם מעדיפים להתארח בדירות נופש על פני בתי מלון על מנת לחוות חוויה אותנטית יותר, ולכן השכרת דירות נופש היא בהחלט אפשרות מבוקשת. אפשרות נוספת היא השכרת דירות לסטודנטים באזורים בהם ממוקמים מוסדות להשכלה גבוהה, ובעיקר באתונה, עיר הבירה, אשר בה מספר אוניברסיטאות. באזורים כאלה יוכלו המשקיעים ליהנות מהשכרת דירותיהם לטווח רחוק, בהתאם למשך הלימודים.
אין ספק שרכישת נכסים להשקעה בחו"ל היא משימה מורכבת. רכישת נכסי נדל"ן ביוון אינה דומה לרכישת נכסים בישראל, שכן ההליכים הבירוקרטיים והמדיניות משתנים ממדינה למדינה. לכן, כדאי להיוועץ בגורמים מקצועיים כמו חברת "נדל"ן יוון" אשר להם כל הידע הנדרש לצורך התנהלות נכונה. גורמים אלה יכולים גם לסייע במציאת הנכסים, לנהל את התהליך הבירוקרטי ולטפל בניהול השוטף של הנכס, שאינו פשוט עבור המשקיעים כאשר מדובר בנכס במדינה זרה.